Hur installeras och underhålls en fastighetsbox?

 Hur installeras och underhålls en fastighetsbox?

Installationen

När du ska installera din fastighetsbox är det viktigt att se till att den placeras rakt och jämnt. Om den placeras snett kan det påverka dörrar och luckor som riskerar att hänga snett och slitas fortare. För att säkerställa att boxen hänger rakt behöver du använda justeringsskruvarna som finns i boxens högra och nedre vänstra hörn på baksidan.
En professionell montör kan se till att installationen utförs korrekt och på ett fackmannamässigt sätt.

Installationsprocessen inkluderar

  • Uppackning och inventering av produkter
  • Mätning och kontroll av vägg och underlag
  • Montering av fastighetsboxar, tidningshållare, trapphustavlor och andra tillbehör
  • Kvalitetskontroll av alla produkter och montering
  • Sopning av golv och bortforsling av packmaterial

Rengöring

När det kommer till rengöring av din fastighetsbox rekommenderar vi att använda torra städmetoder, som exempelvis att torka av med en microfibertrasa eller att torrmoppa. Vid fläckar kan du använda en fuktig trasa tillsammans med diskmedel eller annat neutralt rengöringsmedel. Tänk på att undvika att använda stålull eller skursvampar, då detta kan repa ytan.

Underhåll

Vi rekommenderar några enkla underhållsrutiner. Om låsen börjar kärva, kan du smörja dem med låsolja eller låsfett för att förhindra problem. Rörliga delar, som gångjärn, bör smörjas med fet olja eller fett minst en gång om året om boxarna är monterade utomhus eller i ett icke uppvärmt utrymme, och var femte år om de är monterade inomhus i ett uppvärmt område. Var noga med att dra åt muttrar och skruvar och kontrollera att centraldörr och luckor stängs och låses korrekt.

Eventuella lackskador kan lagas med bättringsfärg och om du behöver byta ut luckor, lås, tillbehör eller namnskyltar, är det enkelt att göra det. Kablarna till elektroniska lås behöver inte underhållas. Tveka inte att kontakta oss om du behöver mer information.


Kommentarer